onsdag den 3. november 2010

Streetart, fremtidsforvirring og "våde" ører


Jeg læser jo til lærer, og lige nu er jeg i min allersidste praktik.
Jeg skal snart undervise i Streetart, og fandt i den anledning lige nogle billeder, jeg tog i latinerkvarteret i Århus for et par uger siden. Jeg går ikke ind for, at man maler løs på bygningerne, men må også indrømme, at man ofte kan finde nogle fine detaljer i by-billedet.

Nå ja, og noget helt andet er, at Vingummien har fået væske i ørerne. Møgbæ blev der sagt! Jeg krydser fingre for, at vi undgår dræn, og at hun snart er sig glade selv igen (for tiden er ulvetimen ikke for ulveunger!).

7 kommentarer:

 1. Åhh nej, kender det, det med at man mister gejsten fuldstændig, det lyder til du er på vej tilbage. Og tror også du nok skal finde helt derhen hvor du faktisk ikke vil stoppe. Som regel sker det jo sidst i praktikken ;) hihi... Det bliver jo også noget helt andet når det bliver din egen klasse, så opgi ikke, det skal nok blive godt :O)
  Hvor er du henne af?
  Håber vingummien bliver rask og undgå dræn. Go bedring til hende.
  Kram

  SvarSlet
 2. Du skal altså ikke være så ked af dræn. Min søn led virkelig med konstant betændelse, til han som 3 årig fik dræn, og vi har aldrig mærket til det siden.
  God bedring med hende.

  SvarSlet
 3. Først lige lidt opmuntring til ørebarnet- vi havde gode erfaringer med dræn, da vores var små. Det gav rolige nætter og glade børn. Så hvis det når derhen, så græd ikke over det :)

  Og så til lærergerningen. Jeg blev færdig som meritlærer i juni, men har arbejdet som lærer hele tiden under mit studie. Jeg elsker det, og det er sindssygt hårdt. Verdens bedste job. Find en god skole med godt teamsamarbejde, - og bid dig fast!

  Jeg er godt nok glad for, at jeg ikke har små børn, for arbejdstiderne er grusomme,- vi har så mange møder og lange arbejdsdage (det lyder måske underligt, men sandt er det). Men mine kolleger klarer den jo med små børn, så det kan du også.
  Held og lykke med resten af uddannelsen, og glæd dig til at komme ud. Tålmodighed er nok det bedste råd, jeg kan give.

  SvarSlet
 4. Hej Trine - er selv et tidligere ørebarn - sig jatak til ALT hvad lægerne tilbyder; dræn er selvfølgelig en drøj omgang pga narkose og efterfølgende sløjhed, men KLART at foretrække fremfor konstante smerte og væske-samlinger! Pøj-pøj med den lille vingummi!
  Hvad angår lærerjobbet, så er det altså kun VIRKELIGT masokistiske personer der vælger at bruge deres liv på det ;-) udover arbejdstiderne (for Eva har helt ret - de er grusomme - i hvert fald i perioder), så er der jo osse presset ved aldrig at ku gøre det godt nok - med mindre man altså vil slide sig selv ihjel. Til gengæld er det en KÆMPE bonus at få lov til at flytte noget i folks liv - og det gør man som underviser. Brug nogle år på at finde din hylde - det er jo ikke sikkert det er det første job der er det rigtige, det kan være at det er en særlig årgang eller gruppe (dyslektikere, ADHD´er eller lign) der lige er dig - og fortvivl ikke hvis det tar lidt tid at finde... Ellers kan man jo altid blive postbud, trøster jeg mig selv med når jeg er ved at gå ud af mit gode skind af stress. KH Lisbeth

  SvarSlet
 5. Susan - Godt med en der kender det med praktik-krise! Og du har ret, det går stille og rolig fremad, og lur mig, om jeg ikke vil tage derfra med tungt hjerte:-)

  Hos Menanne - Det lyder ikke tosset. Det vil jeg straks skrive bare mit "tøre" øre ;-) De der nætter trækker nemlig tænder ud så det batter, og så er det jo skide synd for sådan en lille en! Tak for dræn-tippet.

  Eva - Også tak for dræn-tip til dig :-) Og ja, uden den info ville jeg helt sikkert være grædefærdig over at udsætte min øjesten for den slags.
  Jeg håber også, jeg finder en god skole, når jeg engang er færdig. Man er i hvert fald godt kørende, hvis kollegaerne er gode. Men lad os nu se hvor let det bliver at få job. Her i området skal man efterhånden lede længe.
  Det bliver SÅ hårdt at klare de første år som lærer med små børn derhjemme. Jeg håber faktisk at det er muligt at finde en deltidsstilling i begyndelsen. Men lad os nu se...Der er heldigvis stadig et godt stykke tid endnu :-)
  Jeg tænder for tålmodighedsknappen og håber den stadig virker, sår jeg er uddannet :-)

  Kolorista - Jeg snupper hermed alt hvad de kære læger har til den lille vingummi. Og ja, mht til dræn, så skal det nok være skidt, før det bliver godt.
  Du har ret, jeg skal gi det der lærernoget en fair chance, og når jeg engang kommer ud i det ÆGTE lærerliv, så tage mig tid til at finde ud af, hvor jeg passer ind.
  Det er sjovt, jeg har tænkt meget på postbude i en seneste tid!! Bare min cykel, mine breve and the road...
  Men så vil der sgu nok også bare mangle et eller andet...
  Men hvis du en skønne dag vælger den retning, så meld lige tilbage, ikke? ;-)

  Tak folkens for de opmuntrende ord.

  Kh En Søhest

  SvarSlet
 6. Hej Trine
  Jeg har lige skrevet et indlæg på min blog om delt lærerlivet. Det er umiddelbart ikke en trøst. Når det så er sagt så kan jeg godt skrive med om at det er hårdt. Men det er andre jobs også. Jeg har selv to drenge, den ene i skole, den anden i bh. Det fungere rigtig godt, og kan saktens lade sig gøre. Som lærere er der stor fleksibilitet og ingen dage er ens eller kedelige. Det bliver først rigtig hårdt når man engagere sig og vil det bedste. Men se det som et plus. Det hårde arbejde kan vejes op med de rosende ord og anerkendelse man får fra nogle forældre, de glad børn som bare glæder sig til at have time sammen med dig igen. Dem som ved at du vil gå langt for dem, og sætter pris på det... Ja, lønnen kunne være bedre, man render ofte "ind i en mur", der er enkelte børn (og forældre) som kan dræne en for lyst og energi til at fortsætte. Men sådan er vilkårene. Du har så meget indflydelse på de skønne unger, at du tror det er løgn. Du kan tilrettelægge undervisningen (næsten) som du selv vil. Men det går op og ned for os alle, og det skal det også. Vi skal hele tiden mærke efter. Og så er praktikkerne bare slet ikke det samme. Det er MEGET federe når du bestemmer og er dig selv som lærer.
  Hold ud - du vil elske det!
  Ang. uv. så er jeg helt vild med street-art. Skal selv have lavet uv. til både hå og bk, i løbet af året. Jeg har for nylig været på tur i Kbh. og fundet en masse streetart. Lægger billederne ud på min bk-blog inden længe. Tag endelig og brug dem du vil til din uv. Ved også at The Puk Projekt har lavet uv. i streetart for et stykke tid siden.
  Du er velkommen til at skrive til mig ang. uv, hvis der er noget jeg kan hjælpe med.
  pøj-pøj med ørene og praktik :-)

  SvarSlet
 7. Hej Anne Dorthe.
  Du har nemlig ret, andre jobs er også hårde! Men lærerjobbet er altså også bare så komplekst. Man har så mange roller, og skal ku så mange ting, og egentlig er det vildt fedt, men det er skisme hårdt, især i begyndelsen.
  Og ja, det skal jo bare ku lade sig gøre med børn! Og naturligvis kan det det. Og ja, når det kommer til stykket så er der en masse fleksibilitet at komme efter, og det er da fedt!
  Praktikken er slet ikke det samme som et ÆGTE lærerjob. I det hele taget synes jeg læreruddannelsen mangler at ruste de nye lærere til en hel masse. De fleste får en gigantisk chok når de kommer ud.
  Lige nu håber jeg også bare jeg kan finde et job, for de hænger ikke ligefrem på træerne for tiden.
  Jeg har godt været inde på din billedkunst-blog. Det ser rigtig godt ud! Glæder mig til at se noget mere Street Art! Jeg skal i gang med forløbet på onsdag, og har ikke helt planlagt, hvad der skal ske, men er sikker på det nok skal blive godt :-) Jeg skal lige forbi hende Puk igen :-)
  Tak for de søde ord!
  De små ører har det vist allerede bedre.
  Kh Trine

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...