lørdag den 7. november 2009

Broderi a la tørklæde


I forbindelse med undervisningen i håndarbejde på Læreruddannelsen i Århus lavede jeg sidste år et tørklæde inspireret af designeren Rikke Mais spraglede tørklæder. Ideen var at prøve en hel masse forskellige broderiteknikker af og med god hjælp fra den supergode Broderihåndbogen, lykkedes det vist nok. Jeg fandt i hvertfald ud af, at jeg ELSKER at brodere!

7 kommentarer:

 1. uh, et fantastisk flot tørklæde du har fået lavet :-)Lurer lidt på det nederste billede, kan du trække alle de hvide tråde ud eller hvad gør du?

  SvarSlet
 2. Nøj, er du så færdig et fedt tørklæde Trine. Hvor er det sejt lavet. Det må virkelig have taget lang tid ??? KÆMPE ros herfra, hvor er det flot!!! Broderi på den totalt fede måde.
  Sikke en smart teknik at bruge det der net noget og så fjerne det når man er færdig. Det skal jeg da prøve. Måske man kunne finde søde børnemotiver og så brodere det på børnetøj ???
  Ih nu får jeg da også lyst til at brodere. Har altid synes det var sjovt, men ofte så har det været sådan noget klokkestrengs dims, det er knap så pænt.
  Mon du har flere af sådan projekter liggende ???

  God weekend til jer 3.
  Kh Lunde.

  SvarSlet
 3. Tak for de pæne ord :-)

  Jeg trak alle trådene ud med en god pincet, og hvis "motivet" ikke er for stort, så skulle det slet ikke være noget problem at fjerne alle trådene.

  Lunde, du kan måske finde nogle børnemotiver her:
  http://www.freepatterns.com/list.html?cat_id=6

  Jeg har desværre kun lavet småting ud over tørklædet, men kunne godt tænke mig at gå broderibananas igen. Det er bare lidt tidskrævende...

  Et lille tip: Tag i en genbrugsbutik og se, om de ikke har det der broderi-net-stof og broderigarn. Der er MANGE PENGE at spare.

  Også god weekend herfra :-)

  SvarSlet
 4. Hold da kæft, det er sgu da blevet meget godt det dér... :-)
  Kh Trine

  SvarSlet
 5. :O
  Så så man lige mig med hagen helt nede på brystet!! Ved godt at det er et gammelt indlæg men noget så smukt må ikke gå i glemme bogen!! Hvis det er tilladt at lade sig inspirere (?) så ved jeg hvad storesøsteren skal have i julegave!!

  SvarSlet
 6. Tusind tak, Lea. Du er naturligvis meget velkommen til at lade dig inspirere. Det vil blot være mig en ære ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...