tirsdag den 31. maj 2011

Scoop eller not so scoop?

I dag, efter jeg havde hentet min lille, labre vingummibamse, drønede vi lige et smut forbi den lokale genner. Her fandt jeg bl.a. denne marguerit broche. Jeg skyder på, den er ægte Georg Jensen, men desværre er den lidt defekt.
Tror I den er ægte?
Jeg gav kr 150 for den og for de 2 Wiinblad billeder.
Scoop eller not so scoop?? Jeg er lige blevet lidt usikker. Hvad siger I, kyndige blogmennesker?

24 kommentarer:

 1. Det ligner da til forveksling en rigtig Daisy. Er den stemplet med Georg Jensen bagpå, for det burde den vel være, ikke? Jeg kiggede lige på dem de sælger nu, og det eneste jeg umiddelbart kan se der er til forskel, er at knopperne ikke er så markerede som på denne. Men det kan måske være et spørgsmål om produktionsperiode? Super fin er den anyhow, så godt køb ;)

  SvarSlet
 2. Personligt synes jeg at alle margueritte smykkerne er utrolig smukke, og klassiske. Din broche er ægte, da den er er med initialerne AM. Det står for A. Michelsen, som var de første der lavede smykkerne. Senere overtog Georg jensen rettighederne.... så tillykke med den :-) Absolut et scoop, både til en jakke, et sjal eller på en taske.

  SvarSlet
 3. Scoop! For vildt - og jeg tror bestemt at den er god nok. Selv om der ikke står Georg Jensen, så kan den godt være i Daisyserien alligevel. Det har været forskellige sølvsmede (så vidt jeg tidligere har læst på nettet)bl.a. en i Randers, som lavede bestillingsarbejde for Georg. Men prøv at tjekke mærkerne på nettet - eller tag den forbi en antikforretning. De ved ofte ret meget.

  SvarSlet
 4. Den er ikke ægte. Jeg har et par stykker af dem som er fra Georg Jensen. Lund laver dem også nu om dage, men det er heller ikke en af deres kan jeg se, for der har jeg også noget fra.
  Men den er rigtig sød og det er billederne også, så stort tillykke med dit fund.

  SvarSlet
 5. Lavendel - Det lyder skisme fint ;-)

  Julia Hausfrau - der står ikke Georg Jensen nogle steder på brochen. Der står bare "AM Sterling Denmark". Men ja lige meget hvad så synes jeg nu også den er fin :-)

  Anonym - Tak for dit indput. Ja, der står jo AM, så det lyder da meget sandsynligt at det kunne være ham Mikkelsen, der har lavet den.

  Louise - Mange tak for info. Jeg bor ret på Randers, så det giver jo meget god mening. Jeg må nok lige forbi en antik-forretning :-)

  Lene - Tak for dit svar også. Jeg så er forvirringen vist total :-) Jeg må tage den med til en antik-ekspert, og høre nærmere :-)

  Hvis det skulle vise sig, at den er ægte, så kunne det jo være fedt at finde ud af om den kan repareres. To af "blomster-bladene" har det jo ikke så godt.

  Tusind tak alle sammen for jeres svarene :-)

  SvarSlet
 6. Anonym - Nu skrev jeg Mikkelsen, men mente naturligvis Michelsen ;-)

  SvarSlet
 7. Heldigt nok for dig, så har Anonym faktisk ret :-) Man kan faktisk sige, at din marguerit er mere "ægte" end Georg Jensens. Mange vil hellere have den helt originale udgave - deriblandt mig selv....så du er et heldigt skarn, til den pris! <3

  A. Michelsen lavede den i forbindelse med Dronning Margrethes fødsel i 1940. (Mener jeg at årstallet var..)

  G.J overtog nemlig Michelsens firma i 80´erne, og dermed fik de rettighederne til at producere smykkerne.

  Du kan se den her:
  http://www.antikvitet.net/apstort.asp?selbinr=123410

  K.H June

  SvarSlet
 8. Hold da helt fast, June!! Det lyder helt vildt! Tusind tak for informationen :-)
  I så fald var det da vist noget af et scoop. Måske også på trods af defekten :-)
  Tak for linket også. Den ligner godt nok også den på billedet ;-)

  SvarSlet
 9. hej Trine
  Hvor er den bare fin tillykke og sikke et fin værelse lille edith fisen har fået:-) knus fra Tina Enøe

  SvarSlet
 10. WUAW - sikke nogle lækre ting du har fået fingre i. Den er helt sikkert ægte, specielt efter at have kigget lidt på det link June sendte. TILLYKKE!
  Smut forbi min blog og deltag i min give away - et lappetæppe i retrofarver..

  SvarSlet
 11. Scoop. Tillykke med herlighederne. Du har mindet mig om, at jeg har en broche magen til i smykkeskrinet, som jeg får brugt alt for sjældent ;)

  SvarSlet
 12. Desværre kan bladende ikke repareres, da de er i emalje. Emalje kræver en meget hård varme, som selve guldet ikke kan klare. Men det giver jo bare smykket historie, at der mangler lidt.

  SvarSlet
 13. Min farmor fik faktisk lavet hendes broche om til en halskæde fordi det var en stor magurit. Den er blevet SÅ fin og nu bruger hun den meget mere. Men hun talte om at de sagde i butikken at der også var en risiko ved at få det gjort. Men hendes klarede mosten. Hun har to klips øreringe hun vil have gjort det samme ved, så min søster jeg også kan få en halskæde.

  Men dejligt med gode kup, og godt der var nogen ude i blogland der kunne hjælpe dig, fint der er smykket.

  SvarSlet
 14. Helt FANTASTISKE scoops du har gjort dig. Både mht brochen, men altså - hvis du spørger mig, så tror jeg jo på, at Wiinblad bliver det næste helt store. Jeg har samlet en del i min loppeshop (som du kan se under min blog), og jeg har lagt mærke til at de brugtbutikker i Århus som har fingeren lidt på pulsen også er begyndt at sætte mere og mere af hans ting i vinduerne. Så jeg tror BESTEMT at du har gjort dig et Wiinblads-scoop også. Tillykke med det :o)

  Hvis du har lyst til at deltage i min loppe give away er du velkommen til at kigge forbi :o)

  SvarSlet
 15. Ægte eller ej, så er den stadig smuk! Trine kan du fortælle mig hvordan det foregår med Give aways?

  SvarSlet
 16. Scoop, scoop, scoop :D Den er da intet mindre end fantastisk smuk :) Ved ikke meget om initialer og stempler, men den skal nok komme til at pryde et smukt outfit eller to :D Tillykke med den :)

  SvarSlet
 17. Jeg synes også, du har gjort et scoop. Jeg elsker wiinblad. Og jeg har faktisk også sådan en defekt broche liggende... Dog er min noget mere skadet end din. Men det kan da være, det kan lade sig gøre at få den lavet. Spændende :)

  SvarSlet
 18. Selv tak, Trine :-)

  Jeg synes at defekterne giver den en historie og værdi, som du ikke får med de ny-producerede. Det er da sjovt at tænke på, at en anden kvinde har båret den for 70 (+ / -) år siden.

  K.H June

  SvarSlet
 19. Hej Trine
  Jeg købte en fuldstændig magen til for nogle år siden. Også fra Michelsen. Min er ligesom din lidt defekt i bladene. Jeg undersøgte dengang om det kunne repareres, men kom fandt ud af, at det ikke kunne lade sig gøre.
  Nu holder jeg af den som den er.
  Tilykke med dit fine køb.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 20. Den er jo fuldstændig smuk. Og meget ægte ;o) Sgu da noget af et scoop, Trine... Og meget fine billeder i øvrigt.
  Tillykke med de gode kup.
  Knus Therese (MagLinus), som stadig ikke kan kommentere med mit eget log-in! :(

  SvarSlet
 21. Absolut et scoop!!! Jeg har arvet én helt magen til efter min farmor og ja den er ægte!

  SvarSlet
 22. Jeg takker (alt for sent, sorry!) for alle jeres dejlige kommentarer :-)
  Jeg føler mig overbevist om, at brochen var et scoop uden lige :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...