søndag den 22. august 2010

Splejs og hulkrusJeg har længe luret på denne opskrift. Synes simpelthen at "70'er barnetrøjen med hulkrus" fra Helga Isagers skønne opskriftssamling "Strikketøj" er soooo FANTASTISCH!!!
Men jeg har tøvet, fordi den ser så hamrende svær ud, og så ville jeg ikke ku overskue det enorme monteringsarbejde. MEN søde blogfolkens, nu har jeg kastet mig ud i det, og det viser sig faktisk at opskriften er nogenlunde ligetil (dog ikke en begynder-opskrift ;) og i stedet for at hæfte alle enderne, så "splejser" jeg garnet undervejs! Jeg googlede "splejse garn" og fandt metoden HER! Jamen, hvor smart er det lige?!? Så mens jeg strikker, sidder jeg med en kop sæbevand ved siden af. Når garnet skal være spraglet, skal der skiftes farve efter hver omgang, og tænk lige hvor mange løse ender det kunne ende med! Jeg hader løse ender, så det her er jo genialt!! ;) Jeg deler det to-trådet garn og nulrer de 4 tråde (2 tråde fra hver nøgle) sammen med hjælp fra sæbevandet. Overgangen fra de to farver bliver utydelig, og så slipper jeg for det mest frustrerende monteringsarbejde!
De mange farver garn er fra Isager eller andre totrådet uldgarnrester af lækker kvalitet.
Ediths hulkrustrøje bliver lidt mere feminin end den i bogen. Håber I synes om farverne.

15 kommentarer:

 1. Det ser skønt ud! Virkelig dejlige farver du har brugt.
  Jeg har også bogen med opskriften, og skal helt sikkert også prøve den af. Har også tøvet lidt på grund af alle farveskiftene, men skal da prøve din metode af. Tak for tippet.

  SvarSlet
 2. Det var så lidt, Karina :)
  Ja, det er bare med at komme i gang. Det er faktisk et rigtig dejligt og u-kedeligt strikkeprojekt :-)

  SvarSlet
 3. Hold da op et arbejde!!! Også uden al monteringsarbejdet. Ihh jeg vil også lære at strikke, men det må vist vente nogle år endnu... Men hvilke fantastiske farver. Rigtig god arbejdslyst! :-)

  SvarSlet
 4. JISUS den ser smuk ud - især i dine farver. DEN glæder jeg mig til at se vokse frem mellem pindene på dig!

  God søndag og god strikkelyst
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 5. Den bliver så fantastisk. Jeg har også bogen og kunne faktisk godt tænke mig at prøve den af i en voksenudgave.

  SvarSlet
 6. Lea Pifpaf ;-) - Håber du finder tid til at komme igang med pindene :-)
  Men husk når man først kommer rigtig i gang er det stærkt vanedannende!! Og huske at start med et lille og simpelt projekt.

  Helle - Tak for ros. Skønt at farverne er godkendt. Jeg var flere gange kommet i tvivl om de var for kedelige :-)
  Hvis jeg ikke skulle hygge mig med Edith en gang i mellem, ville jeg strikke non stop til den er færdig. Men den tager jeg lige i etaper.
  Også god søndag til dig.

  Ea-o - Ja, jeg har også tænkt, at sådan en bluse ville klæde mig særdeles godt. Nu må vi se, hvad det bliver til :-) Jeg har jo også lige 1000 andre projekter, jeg gerne vil lave :-)

  SvarSlet
 7. Det er helt sikkert en fed trøje og bliver rigtig fint i de lyse tøsefarver. Når du splejser, behøver du ikke sæbevandet. Jeg lægger garnenderne i den ene hånd, slikker på den anden håndflade og så nulrer jeg (Annette Danielsens fif) og det virker ganske fint!

  SvarSlet
 8. Mange tak for tippet, Lykke :-)
  Det vil jeg da gøre, når jeg tager strikketøjet med mig. Det er jo ikke så let at sidde med en skål sæbevand feks på vej i toget.

  SvarSlet
 9. Hej Trine.

  Arj er du igang med den ??? Den er SÅ fin og ser SÅ enormous avanceret ud :o) Det er SÅ fedt når man finder nye tips der letter det sure arbejde i et ellers fedt projekt :o) Så fine farver du har valgt. Glæder mig MEGA til at følge den skride frem :o)

  Knus Lunde

  SvarSlet
 10. Det er en skøn opskrift, og hvor ser det fint ud. Jeg har strikket tæpper til mine unger efter samme mønster. Ottos er godt nok ikke færdigt endnu, men Georgs blev færdigt, mens han stadig lå i min mave. Det er kedeligt at være nummer to;)

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Fantastiks mønster, smykke farver. Har selv været i gang med lidt mørkere farver lilla bund, grønne mm tegninger, men gik i stå, da jeg synes at halsen virker lidt dumt lavet i opskriften, var bange for min datter ikke ville gå med og så er det bare et for stort arbejde. Er der nogen som har strikket modellen færdig.

  SvarSlet
 13. Syntes det er en fantastisk flot trøje, dog er jeg lidt nervøs for at gå i gang. Dette skyldes at, jeg har hørt, at hendes opskrifter ofte har fejl. Er det noget du har oplevet, ved denne trøje?
  Anita

  SvarSlet
 14. Hej Anita.
  Jeg opdagede ingen fejl i denne opskrift. Jeg tjekkede hendes hjemmeside, før jeg gik i gang, for at se om der var nogle rettelser, og det var der ikke. Trøjen ser meget sværere ud end den reelt er. Den er faktisk forholdsvis simpel at strikke. I stedet for at splejse garnet, som jeg gjorde, vil jeg anbefale, at man bruger Faster Mettes Gobelinstrik-agtige metode, som du finder på flg link:
  http://fastermette.blogspot.com/2010/03/undga-hftning.html
  Ville ønske jeg havde opdaget dette, før jeg gik i gang med denne. Det ville ha lettet arbejdet en del, tror jeg.
  God fornøjelse :-)

  SvarSlet
 15. Den færdige trøje ses her:
  http://trinesoehest.blogspot.com/2010/11/endelig-hulkrus-finale.html

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...