onsdag den 26. august 2009

Hvor kommer jeg til at lægge babyen??

Snart bliver jeg mor, og som alle kommende mødre, særligt kommende førstegangs mødre, er jeg i gang med at forberede mig mentalt til det lille, ny menneske, jeg får ansvaret for. Forventningerne kan godt blive tårnhøje, og de krav man stiller sig selv er sikkert ikke altid lige realistiske...
Jeg er kommet halvvejs i "Hvor lagde jeg babyen?" og synes Julia Lahmes fortælling er dejligt befriende og sikkert også realistisk. Hun gør alle fejlene, står ved dem og beskriver dem med en sart følsomhed og en skøn portion humor. Den perfekte mor/det fuldendte menneske findes ikke, og vi begår fejl hele tiden, så hvorfor ikke bare stå ved det og få det bedste ud af det?
Hyggelæsning anbefales til alle, der skal være/er blevet mødre!

4 kommentarer:

 1. det er også vigtigt tror jeg, at gøre sig overvejelser over hvad der ikke er så vidunderligt ved at blive mor. Bare tænke tanken er nok, tror jeg. Vende det med veninder med børn, for hvis man har været sammen med sin kæreste gennem mange år og har mange små vaner og ritualer, så kan man jo godt regne med et nyt liv og det kan overraske nogen tror jeg. Nogen siger at efterfødslesreaktioner og depressioner rammer kvinder der har alt for høje forventninger. jeg fik selv en fødselspsykose, som er meget voldsomt og ikke helt som en depression og jeg er pædagog og har nok haft meget høje forventninger til mig selv og selvom jeg godt vidste det ville blive svært og hårdt, så kan man nok først sådan rigtig se det, når man står der. Men det er godt at have små sikkerhedsnet og huske at finde sig selv i starten, tage een dag af gangen og ikke lave meget andet end at være... bare nyde det der lille væsen : )

  SvarSlet
 2. Mange tak for de supplerende gode råd. Ked af at høre, du har haft en lidt hård start som mor. Du har ret, man kan nok ikke helt foreberede sig på, hvordan det vil blive at få sådan en lille basse, men at leve i nuet og nyde det lille væsen, som du siger, lyder til at være en rigtig god indstilling fra starten.
  Og ja, der skal skrues helt ned for forventningerne! Jeg er lærerstuderende og har en masse ideer om en masse ting, som jeg nu prøver at lægge lidt fra mig.
  Jeg glæder mig ufatteligt meget, men er også lidt nervøs, for en stor omvæltning bliver det!
  Alle mor-oplevelser er jo vidt forskellige, men jeg tror skisme, jeg kommer til at blive glad for at ha læst denne bog.
  Fortsat held og lykke med graviditeten!

  SvarSlet
 3. Hej Trine. Jeg har også læst denne bog og den er bare fantastisk! Læste den da Sofie var ca. 4 måneder og kunne bare nikke genkende til SÅ meget! Det er lidt vildt, og super rart, at læse at andre oplever, føler og tænker lidt ala en selv. Så er man da ikke helt galt på den. =)
  Held og lykke med vingummibamsen! Det er det vildeste, dejligste og mest fantastiske man kan opleve!!!
  Hilsen en gammel serveringsbuddy - Lea

  SvarSlet
 4. Jamen Hej LEA!!
  Nej, hvor hyggelig at du har fundet min blog!
  Jeg er sikker på, jeg ikke fortryder at ha læst denne bog. Lige nu virker noget af det, der beskrives lidt skræmmende, men heldigvis meget mere tiltrækkende og fantastisk.
  Din lille Sofie er altså bare så sød!! Jeg har været lidt inde på FB og se nogle billeder. Og hvor er hun blevet stor!!
  Jeg fik en sms fra Lunde for ikke så længe siden, og hun skrev, at hun havde termin i aug. Så mon ikke også hun er blevet mor!
  Babyboom blev der sagt!
  Jeg håber, du har det rigtig godt!
  Knus

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...