tirsdag den 30. august 2011

Vase af cykelslanger - DIY

Denne vase har jeg lavet i forbindelse med mit arbejde, men derfor kan I, der følger med på Søhesten, jo også godt få glæde af den.
Sådan gjorde jeg:
  • Cykelslangerne fik lige en tur i vaskemaskinen først.
  • Så klippede jeg 5 stykker, som, når de blev bukket, havde den længde jeg foretrak (vasens højde).  Jeg klippede dem i lidt forskellige længder, så vasen ville få de uens højder.
  • I hver ende vendte jeg 'vrangen' en smule ud/foldede kanten ud - hvis I forstår.
  • Jeg smurte lidt fedtstof på slangerne, så de ikke er så matte. Jeg brugte noget bodylotion, men man kan også bruge madolie eller lign.
  • Jeg hæklede en ring der ku' holde slangerne sammen. Hvis du ikke kan hækle, kan du også strikke en, bruge elastikker, dekorative bånd, plastik-stribs, metal spændebånd osv. Kun fantasien sætter grænser.
  • Derpå lavede jeg en lille Hama-perle-cirkel-dekoration. Man kan evt. også hækle en blomst, sy perler på eller helt undlade en dekoration, hvis man foretrækker et mere enkelt udtryk 
Og ta-daaaa, så havde man lige en vase/blyantsholder/strikkepindeholder :-)
God fornøjelse!

De lækreste cookies opskrift

Til min fødselsdag i søndags serverede jeg disse megalækre kager.
Opskriften har jeg fra en af strikkerne i min strikkeklub.
Jeg har bagt dem mange gange efterhånden, og de er et hit HVER gang. De bliver sådan sprøde udenpå og dejligt seje indeni. Kaloriebombe, ja, men AMMENAM blev der sagt!

Jeg får en 15-20 stk. ud af denne opskrift. 

Opskrift:
75 g blødt smør
1 1/4 dl sukker
½ tsk groft salt
3/4 dl brun farin
1 æg
2½ dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
100 g hakket mørk chokolade
100 g hakkede nødder.

Rør smør, sukker og salt godt sammen.Rør farin og æg i. Bland mel, vanillesukker og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og nødder. Lav toppe med en ske, sæt dem på en plade med bagepapir med plads omkring, Tryk toppene lidt flade. En top er 1 - 2 spsk. De flyder meget ud og bliver ret store Bag kagerne øverst i ovnen ca 6 min ved 225 grader.

God fornøjelse og god appetit!

mandag den 29. august 2011

Her er min nye ting!!


Min nye ting, som jeg snakkede om i sidste indlæg, er intet mindre et FANTASTISK spejlreflekskamera - Canon EOS 550! Juhu! Jeg har ønsket mig sådan et i meget, meget langt tid - and now it's mine, mine, MINE!! Muahaha!
Dermed kommer mit gode, gamle Fujifilm Finepix på efterløn. Egentlig et skønt, lille kamera, som har fulgt mig i tykt og tyndt de sidste år, men det kan altså sleeeet ikke måle sig med Canon'en.
Nu skal der bladres i manualen, og så skal der dælandutme knipses løs, skal der!
Søhesten bobler af glæde!!

Hurra, hurra, hurraaaa!

I fredags var jeg endelig til eksamen, som heldigvis gik meget bedre end frygtet. Lettet og glad var jeg!
Lørdag slappede vi af, for Vingummibamsen var ikke på toppen.
Hun er blevet hæs for første gang i sit liv, og lyder lidt ligesom Stampe fra Bambi eller den der mus fra Cirkeline, og det er altså lidt sødt!
Søndag var min fødselsdag og hele den pukkelryggede kom til chokolade, fødselsdagsboller, lagkage osv. Overordentlig hyggeligt var det!
Jeg havde kun ønsket mig penge, så jeg selv kunne bruge dem på en ting, jeg har ønsket mig i meget, meget lang tid. I dag købte jeg tingen, og jeg fremviser tingen her på Søhesten lidt senere i dag. Jeg er meget glad og begejstret for min nye fine ting!!
Hvis man ser bort fra det tvivlsomme sensommervejr, og at Vingummien ikke er helt frisk, så er der lige nu meget at juble over, hvis man er en Søhest. Skønt!

onsdag den 24. august 2011

Morgen-loppe # 24 - Hjerter

En dug med hjerter og prikker. Den lå i juleafdelingen i en genbrugsbutik og kostede en tyver.
Dette bliver den sidste morgen-loppe i denne omgang. Jeg håber, I har hygget jer med morgen-lopperne (hvis ikke tager jeg gerne mod gode ideer til forbedringer).
Nu gælder det eksamenslæsning og foreberedelserne til dejlig weekend. Vi ses i næste uge :-)

tirsdag den 23. august 2011

Morgen-loppe # 23 - Elefanter

Babysengetøj med søde baby-tumling-elefanter. Købt for i alt kr. 40. Og ja, jeg bytter gerne.
De lyserøde er et babydynebetræk og de legende elefanter er et baby sengesæt.

mandag den 22. august 2011

Morgen-loppe # 22 - Lis Paludan broderibøger

Scoop!!! 2 FANTASTISKE 70'er broderibøger fandt jeg for få dage siden. Og de kostede kun kr 25 i alt! Det var jo som at få dem smidt i nakken!
Da jeg kom hjem viste det sig, at jeg allerede har "Broderier for alle". Jeg syntes nok den virkede bekendt... Ønsker nogle at købe den jeg havde i forvejen (som er en tidligere biblioteksbog), så sig til. Dog må jeg indrømme at mit usle krejler-gen gerne vil have mere end kr. 12,50 for den.
Jeg har set at bogen sælges flere steder på nettet til kr 120 og op efter, så Søhestens krejler-pris er kr 100.
Men jeg bytter også gerne til smukke farverige 70'er stoffer ;-)

søndag den 21. august 2011

Morgen-loppe # 21 - Vitrineskab/sekretær


Vores køkken behøver et møbel mere. Både fordi vi mangler opbevaringsplads, men også fordi et hjørne i køkkenet ser lidt forkert ud.
Jeg har længe drømt om et vitrineskab, men har ikke kunnet finde et billigt og SU-venligt et. Så for nyligt var jeg i en møbel-genner som havde 50% udsalg. Og der stod lige et skab/kommode som vi kunne bruge.
Når jeg om 1½ uge er færdig med min august-eksamen, så skal det males, skal det. Og måske tapeseres inden i.
Det skal nok bare være hvidt, for så passer det bedst til vores køkken. Mon ikke så også tobaksskabet (har haft det stående læææænge) som står ved siden af også skal ha en tur?
Skabet trænger også til nye greb for disse er af plastik...skulle Søhesten mon i gang med at hækle nogle? Det ku da godt være...
Købt for kr 300.

lørdag den 20. august 2011

Loppe-linking og hæklede bolde

Jeg er simpelthen så glad for at se, at andre skønne bloggere synes om morgen-loppe-ideen.
Se bare HER og HER og HER og HER

Se forresten også lige hvad DENNE og DENNE blogger for nyligt har fået ud af Søhestens DIY - Bold af hæklede femkanter. Wauw, siger jeg bare!

Hvor alt dette dog varmer Søhestens hjerte!

Morgen-loppe # 20 - Puslespil

3 puslespil til når Vingummibamsen blive større. Jeg husker det ikke helt nøjagtigt, men tror jeg gav en halvtresser i alt.

fredag den 19. august 2011

Nye æsker og ny dug

Så fik jeg endelig fingrene i den der labre voksdug, som mange blogland indbyggere ejer. Jeg valgte den knap så lilla og lyserøde af slagsen (selvom det er den jeg bedst kan lide), for så ville kæresten nok ha lettere ved at accepterer den. Han har endnu ikke klaget, så mon ikke det er ok. Jeg købte den i Århus i butikken Plint.
Æskerne købte jeg i vores lokale Rema 1000.

Morgen-loppe # 19 - Retro stoffer

2 dynebetræk og et baby-pudebetræk. Jeg fik det for i alt kr 45.
Jeg bytter gerne! Bare sig til :-)

torsdag den 18. august 2011

Tiger-licious

 En tur i tiger førte til at Søhesten fik en masse lækkerier med hjem:
  • 5 skønne film. Især "Mary and Max" er helt fantastisk! "Deception" købte jeg fordi min smukke veninde har en birolle i filmen, og det er altså virkelig for dårligt, at jeg ikke har set den endnu! "Departures" har jeg endnu ikke set, og den så så god ud og "Man on the Moon" og "Stricktly Ballroom" er et par af favoritterne. 
  • To E'er for Edith.
  • Kuglepenne.
  • En fin plastik kurv, som er udnævnt til klemmekurv og hænger på mit nyopførte tørrestativ.
  • Et fint lille spejl.
  • Skønne stempler.

Morgen-loppe # 18 - Børne T-shirt

Købt til Vingummibamsen for en flad 5'er. Mon det nogensinde bliver sommer nok til, at hun kan bruge den...?
Det er anden gang her i min august hvor jeg køber vingummibamse-genbrugstøj fra H&M. Sidste H&M genbrugskøb kan du se HER. Sjovt nok køber jeg sjældent nyt H&M tøj til hende...

onsdag den 17. august 2011

En lille solstråle på mit nyopførte tørrestativ

Da jeg blev 29, fik jeg af mine søde forældre et skønt tørrestativ til vores (dengang nye) have. Om 1½ uge bliver jeg 31, vi har boet i huset i et par år, og som lovet fik min kæreste endelig opført tørrestativet. Bedre sent end aldrig tilføjer jeg så lige.
Og tænk engang, solen skinner ned på vasketøjet, og det er jo lidt et særsyn denne sommer.
Læg forresten også lige mærke til hvor lovende æbletræet ser ud. NAM!   

Morgen-loppe # 17 - Indkøbsnet

Endnu en morgenloppe, der i virkeligheden er en frokostloppe, men bedre sent end aldrig...
Jeg samler på fine indkøbsnet, så jeg skulle da også lige ha dette. Købt for kr 15.

tirsdag den 16. august 2011

Morgen-loppen som var en aftenloppe # 16 Bytteklar retro babytøj

Her kom jeg vist lige til at forkøbe mig, men ku slet ikke stå for sådan noget sødt retro babytøj! Vingummibamsen er jo aaaalt for kæmpestor til det, og lige nu er der altså ikke nogen på vej, men så var det, at jeg tænkte at en eller anden blogger måske har en baby eller kender en baby(eller en baby på vej), der ku bruge tøjet.
Jeg bytter meget gerne, og jeg elsker forresten overraskelses-byttehandler. Altså den slags hvor jeg ikke ved hvad jeg får igen. Det ku være noget loppe-halløj, noget stof, noget stort børnetøj, garn eller noget hjemmelavet...
I tøjet står der, at det er str. 0-70, dog er hjelmen str. 60 Futterne er ret små, så mon ikke de også er str. 60 eller deromkring.
Håber nogen er frisk på en hyggelig, lille byttehandel :-)

mandag den 15. august 2011

Morgen-loppe # 15 - Baby og Junior Sengetøj

Baby dyne- og pudebetræk med elefanter, Bamse dyne- og pude betræk og et baby dynebetræk med små bier. Købt for i alt 70 kroner.

søndag den 14. august 2011

Morgen-loppe # 14 - Kugler

I weekenden købte jeg disse kugler. Jeg fandt dem på et privat loppemarked og de kostede en 50'er.
Jeg aner ikke, hvad jeg skal bruge dem til, for jeg har jo ikke ligefrem det der famøse grønne bord eller de der trækæppe...Jeg købte nok dem bare fordi de var ret billige og fordi jeg kunne.
Har I nogle gode ideer til hvad jeg kan stille op med dem? 

lørdag den 13. august 2011

Sko-scoop!


Min SU kan rigtig godt li' at give kr. 350 for 2 par sko til Vingummibamsen, der ville ha kostet kr 1200, hvis ikke altså ikke lige var udsalg.

Morgen-loppe # 13 - Mere Erik Kold

I begyndelsen af måneden fandt jeg denne, og i weekenden fandt jeg så denne kaffe sag, og så kostede den sølle 5 kroner.

fredag den 12. august 2011

Søhesten og symaskinen præsenterer...

...en kjole til den søde, lille pige!!
I morgen skal vi til min bedstefars 90 års fødselsdag.  Det er jo en stor dag, så vi skal alle tre ha fint tøj på.
Jeg kunne ikke rigtig finde en (billig og) pæn kjole til Vingummibamsen, men så fandt jeg en stofbutik i Randers, hvor man ku' få to meter babyfløjl til en hund. Så var det, at jeg ku mærke et voldsomt behov for lidt tid sammen med min symaskine og min Elsebeth Gynther sy-bog. 
Da jeg havde noget lyselilla skråbånd på lager, kom kjolen til at se sådan ud.
Det er første gang, jeg laver knaphuller på symaskinen, og de blev ikke helt gode, men de virker da. Jeg havde også lidt svært ved det med skråbåndet på skulder-flappe-dimserne, men med lidt fiksfakseri og lappeløsninger, så gik det da.
Nu er jeg glad, og det er vingummibamsen heldigvis også.     

Fremtidige retro drømme projekter #2

Så blev I lige bombaderet med Søhestens udvalgte højdepunkter fra de nyindkøbte "Alt om håndarbejde" fra slutningen af 70'erne. Håber også det inspirerer jer.
De havde sgu sådan nogle gode ideer dengang!
Se Søhestens "Fremtidige retro drømme projekter" #1 HER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...