mandag den 31. august 2009

Spejling og det fabelagtige færøske lys


For et par år siden var jeg på 3 (uforglemmelige) måneders studieophold på de smukke, smukke Færøerne.
Her er spejlingsbilleder fra en køretur i fjeldet på en typisk sol- og regnvejrsdag.
Sikket et lys og sikke et syn!
Desuden et par andre spejlingsbilleder fra øerne - Nólsoy og en båd i en ukendt havn. Nostalgi!

Spejling i en sø



For et ca. år siden i forbindelse med et eksamensprojekt i billedkunst på læreruddannelsen, blev jeg på forunderlig vis grebet af af indfange spejlinger på mit kamera. Jeg drev kæresten til vandvid med at knipse løs på de underligste tidspunkter.
Nu har jeg kæmpe samlings spejlings-fotos, som jeg en gang imellem ser igennem og mindes den gode inspiration, og hvor grebet jeg var af projektet.
Her er nogle billeder af træer, der spejler sig i en sø.

lørdag den 29. august 2009

Clara fra Isager

Så mangler jeg bare lidt perlestrik på ærmerne på den fine, bløde, lille Clara.
Havde nogle få problemer med at tyde opskriften, da slidsen i nakken skulle laves, men jeg valgte at gøre det på min egen måde, og det ser heldigvis rigtigt ud.
Den færdige Clara kommer på SØHESTEN senere :-)
Næste projekt er Isagers Fiona's top. Jeg bliver faster næsten samtidig med, jeg får mor-titlen (kan næsten ikke få armene ned!!!), så der skal altså også lige laves lidt til kusinen :-)
Glæder mig til at Edith i maven kommer ud og bliver stor nok til at få den på!!

Lopper fra hånden


En tur i min lokale genbrugsbutik bød i denne uge på nogle søde håndlavede sager. Grydelapper til køkkenet og hæklede hagesmækker til det kommende familiemedlem. Ikke så tosset endda.

Blender, Damask, tørrestativ og sclerose øreringe


I går havde jeg fødselsdag og rundede de 29. Havde en dejlig dag, hvor kæresten og jeg legede handymænd i vores nye hus og gjorde desuden huset rent, så her det hele er klar til de 16 (!!) gæster, vi får på besøg i morgen!

Kæresten gav mig lidt forskelligt til huden fra Derma og en blender! Sådan en har jeg ønsket mig i laaang tid, men har aldrig haft et køkken, der var stort nok til at ha sådan en stående. Det har vi nu, så nu skal der laves smoothies, supper og (senere) mos til den lille vingummibamse, der er på vej.
Tips og ideer er meget velkomne!


Mine søde forældre forærede mig et stort flot tørrestativ, sådan et der er lavet i træ og som snart får en fin plads i vores hyggelige have.
Desuden fik jeg et par ultrafine øreringe lavet af Mette Scherning til støtte for Scleroseforeningen (kan købes HER).


I dag havde jeg besøg af min søde veninde, jeg har haft siden gymnasiet. Vi fik en lang sludder og indhentet en masse af det forsømte. Hyggeligt!
Hun forærede mig nogle utrolig søde Georg Jensen viskestykker med fine tern!
Skønt med gode gaver og skønt med et liv fuld af dejlige mennesker!

onsdag den 26. august 2009

Hvor kommer jeg til at lægge babyen??

Snart bliver jeg mor, og som alle kommende mødre, særligt kommende førstegangs mødre, er jeg i gang med at forberede mig mentalt til det lille, ny menneske, jeg får ansvaret for. Forventningerne kan godt blive tårnhøje, og de krav man stiller sig selv er sikkert ikke altid lige realistiske...
Jeg er kommet halvvejs i "Hvor lagde jeg babyen?" og synes Julia Lahmes fortælling er dejligt befriende og sikkert også realistisk. Hun gør alle fejlene, står ved dem og beskriver dem med en sart følsomhed og en skøn portion humor. Den perfekte mor/det fuldendte menneske findes ikke, og vi begår fejl hele tiden, så hvorfor ikke bare stå ved det og få det bedste ud af det?
Hyggelæsning anbefales til alle, der skal være/er blevet mødre!

tirsdag den 25. august 2009

Hurra for selvforkælelse


Efter de nye Drops kataloger er udkommet, drog jeg på tur til Randers for at se om garnbutikken Uldma var noget for mig. Det er den i allerhøjeste grad!! Udover katalogerne blev det til 2 smukke Isager designs, Clara & Fiona's top, til den lille pige-vingummibamse, der er i min mave, og en omgang garn til at hæklet et tæppe, hvor opskriften vist nok er fundet på Slagtenhelligko.
Nøj, det er godt at ha nogle gode projekter at få tiden til at gå med indtil termin d. 21/9!!

De små babydetaljer på plads

Nu har den lille kjole og vest, jeg strikkede for noget tid siden, ligget og ventet på de sidste små detaljer. To knapper til vesten jeg fandt i en genbrugsbutik og et lille bånd til kjolen købt hos min nye garnpusher Uldma i Randers.

Tidsfordriv med ostehuller - Swiss Cheese

En tur i Butik Unik i Grenaa resulterede i 150 g Kauni-garn og så hyggestrikkes, der engang imellem efter vejledning fra Fremilyset
Jeg forsøgte mig først med pind 5, men det blev for slasket, og desuden blev der på en eller anden måde i forb. med aflukningen/opslagning, dannet nogle irriterende masker i alle ostehullerne. Dermed en omgang optrævling :-(
Nu er jeg skiftet til pind 3, og det ser langt bedre ud, og så kan jeg rette lidt på maskerne og undgå de der underlige masker.

søndag den 23. august 2009

Lidt glad legetøj


Disse sager står i vindueskarmene og gør mig glad!

torsdag den 20. august 2009

Tyk mave, glad kæreste & træt kat


Nyhederne siger det er årets varmeste dag, og det er kærestens fødselsdag! 34 år! Siden han har været så sød, har han fået en smaddersmart akkuboremaskine og er tilsyneladende meget glad. Vi var i byggemarked i dag, og da jeg klagede lidt over, det var begyndt at blive kedeligt, sagde han, "Jamen tænk på, at for mig er det her som en tøjbutik, hvor jeg kan passe alt tøjet! Det er paradis!" Hmmm...
Katten er træt, og jeg er gravid :-)

Ombygning


Da vi flyttede ind i vores nye, gamle hus, var betongulvet i soveværelset flækket, og det var meget dårligt isoleret, så min private handymand har gravet gulvet op (med god hjælp fra et par stærke mænd!!) ordnet soklen ved den ene væg, og nu skal der støbes nyt gulv med gulvvarme og hele molitjavsen. Sandmanden kom med en masse sand i dag, så nu skal der snart blandes beton og støbes.
Min mave vokser, og termin er d. 21/9, og jeg synes, det ville være meget dejligt med et soveværelse til den tid. Studiestart både for mig og kæresten er på mandag. Jeg kan overhovedet ikke overskue, om vi når det hele, men det mener handykæresten at vi gør, så jeg stoler på, at han har styr på det...sådan næsten da :-)

tirsdag den 18. august 2009

Hyggevisit


I dag var min efterskoleveninde og hendes søde søn på besøg. De forærede mig den fineste, lille strikkede bluse til vingummi-pigen! Vi hyggede os virkelig! Vi så gamle billeder, handlede i genbrug, spiste chokolade, gik tur ved åen og (det helt store hit!) kiggede på døde eller langsomme insekter i mikroskop! En sommerfugl er også utrolig smuk tæt på, det er edderkopper og snegle ikke!!

søndag den 16. august 2009

Valnøddesnaps

Vi har et flot og frugtbart valnøddetræ i den nye have. Nødderne skulle gerne benyttes allesammen, så kæresten er ivrigt gået i gang med at producere valnøddesnaps. Det er nemt at lave, og opskrifter er lette at google sig frem til. Selvom jeg ikke er den helt store snapsefan, glæder jeg mig meget til at smage det til julefrokosterne!

onsdag den 12. august 2009

Gadekunst - Berlin







Om det nederste billede hører til den kategori, overskriften hentyder til, kan diskuteres - måske med lidt god vilje?

Sommersyn


I en af nabolandsbyerne vokser 3 marker med solsikker så langt øjet rækker. Endelig fik jeg kameraet med mig. Smukt!

tirsdag den 11. august 2009

Bølgemønster ny bog-scoop

Det er efterhånden over en måned siden, jeg blev færdig med dette tørklæde. Det var en af eksamensoverspringshandlingerne... Ups!
Det er strikket af noget garn, jeg har haft liggende i lang tid. Nu er farven moderne igen, så jeg tænkte, det var tid til at få gjort noget ved det. Tørklædet fandt jeg selv på at lave, men bølgemønsteret fandt jeg i Politikens - Strikke Bogen, og enderne er syet sammen.
Derudover fandt jeg Lone Birgitte Sønderbys -Masker på mode til en 20'er i Tiger. Scoop!

søndag den 9. august 2009

Minierie i Berlin




Efter en hård omgang flytning tog kæresten og jeg i midten af juli på forlænget weekend i Berlin. Vi boede på et superlækkert hotel og havde en helt igennem fremragende tur tå trods af, at min ”ekstra oppakning" nu og da gjorde det lidt besværligt at komme rundt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...