lørdag den 27. december 2008

Hue Wisteria - Isager -

Jeg netop strikket en hue på pind 5 efter en opskrift, som jeg har købt i Isager i Århus og strikket af noget lækkert (og dyrt - heldigvis købt på udsalg) uldgarn fra samme sted.
Før jeg gik i gang, havde jeg ikke prøvet at strikke snoninger eller hulstrik, men blev overrasket over hvor let det er!
Snoningen var det første jeg strikkede, og jeg begyndte i en kontrastfarve, som til sidst blev klippet af og de to ender samledes med maskesting. Dette var også nyt og resultatet, som ses på billedet herunder, var meget tilfredsstillende!

Opskriften voldte mig store problemer, da jeg skulle strikke pulen, men efter en frustrationspause, regnede jeg den ud...går jeg ud fra. Det ser i hvert fald rigtigt ud:



Det tog mig ca. 3 aftener at strikke huen, så det er et ganske overkommeligt projekt.

Strik 2008

Her har jeg lagt billeder ind af de sager jeg har strikket i løbet af januar-november 2008:
Strikket DROPs hals. Opskrift fundet HER


































 

DROPS jakke strikker efter DENNE opskriftt fra Drops.



































Islandsk sweater strikket med færøsk garn fra Sirri. Jeg fik lavet en strikkeprøve, så størrelsen passer fint! Opskrift fundet HER:

































Det er ikke længe siden denne cardigan blev færdig. Jeg har aldrig tidligere prøvet at sy lynlås i noget, jeg har strikket, og jeg kan vist ikke undgå, at denne buler. Måske vil det hjælpe, at jeg syr den på i hånden i stedet for på maskine?
Om ikke andet kan jeg altid strikke og montere kanter til knapper/knaphuller.

Kreative produkter fra studieophold 2007 - Færøsk strik

I 2007 tog jeg i forbindelse med 2. studieår på læreruddannelsen på studieophold i Tórshavn, Færøerne. Her strikker stort set alle kvinder, hvilket jeg fandt enormt inspirerende! I løbet af de 3 måneder opholdet varede, kom jeg for alvor i gang med at strikke, og nedenfor ses, det meste af det jeg fik tiden til at gå med på de mørke og stormfulde aftener. Alt er strikket i groft islandsk eller færøsk uld og efter færøske/islandske opskrifter.
Opskrift+garn til disse veste købte jeg i butikken Stikkan i Torshavn, som desværre er lukket.

Næste strikkeprojekt er denne skibstrøje. Mønsteret er strikket meget stramt og størrelsen var ikke som forventet, men jeg var dog alligevel meget stolt, da jeg blev færdig. Trøjen passede mig ikke særlig godt i størrelsen, så jeg har solgt den.

Denne trøje er også solgt, da størrelsen igen var for lille. Jeg kendte ikke til strikkeprøver på dette tidspunkt, men hvor kunne jeg have haft meget glæde af af lave sådan nogle!

Endnu en vest:

Denne trøje passer i størrelsen, og mønsteret er ikke for stramt. Så på trods af et par småfejl er jeg meget glad for den:


På lærerskolen i Torshavn fik jeg også mulighed for at udfolde mig kreativt i sløjd. Her arbejdede vi med fårehorn og sølv:







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...